«Πράσινο φως» από τη ΡΑΑΕΥ για τη μονάδα FSRU στο τερματικό της ELPEDISON στη Θεσσαλονίκη energypress.gr

08 10 2024 | 07:30
 
Έγκριση για την τοποθέτηση και δεύτερου πλοίου στο σχεδιαζόμενο τερματικό LNG της, στη Θεσσαλονίκη, έλαβε η ELPEDISON από η ΡΑΑΕΥ.
Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη απόφαση, η Ρυθμιστική Αρχή «αξιολογεί θετικά την σκοπούμενη μεταβολή της γεωγραφικής περιοχής εγκατάστασης και των τεχνικών χαρακτηριστικών της αδειοδοτημένης υποδομής ΑΣΦΑ «THESSALONIKI FSRU», όπως υποβλήθηκαν στο υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΑΕΥ Ι347378/10.03.2023 αίτημα της εταιρείας ELPEDISON Α.Ε.».
 
Υπενθυμίζεται ότι, την Άνοιξη η εταιρεία είχε καταθέσει αίτημα στη ΡΑΑΕΥ για την τροποποίηση της άδειας, προκειμένου να ενισχύσει τη μονάδα FSRU με μία πλωτή μονάδα αποθήκευσης.
Επιπλέον, η ELPEDISON σχεδιάζει και την αλλαγή των συντεταγμένων της εγκατάστασης, η οποία σύμφωνα με το σχετικό αίτημα βρίσκεται περί τα 150 μέτρα δυτικά από την αρχική θέση.
Τέλος, εγκρίνεται και η αλλαγή της όδευσης του υποθαλάσσιου αγωγού, μήκους περίπου 4,5km, με βάση τα στοιχεία της γεωφυσικής και βυθομετρικής μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία, ώστε να αποφεύγονται διασταυρώσεις με άλλους αγωγούς και άλλα εμπόδια.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr