ΔΕΣΦΑ: Σχεδιάζουμε με κριτήριο τις ανάγκες κι όχι την συγκυρία – Προχωράμε κανονικά για τον "κάθετο διάδρομο" φυσικού αερίου energypress.gr

ΔΕΣΦΑ: Σχεδιάζουμε με κριτήριο τις ανάγκες κι όχι την συγκυρία – Συστατικό μέρος της στρατηγικής για την «επόμενη μέρα» η καινοτομία
A+ A-
 
Την ανάγκη για μακρόπνοο σχεδιασμό ως προς την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου που λαμβάνει υπόψη τις τάσεις και δεν «υποτάσσεται» στην τρέχουσα κάθε φορά συγκυρία της αγοράς, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι, μιλώντας εχθές σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης του Διαχειριστή.
Ειδικότερα, η μείωση της ζήτησης αερίου, όπως αποτυπώθηκε για παράδειγμα με τα λιγότερα φορτία στη Ρεβυθούσα κατά τους τελευταίους μήνες, δεν συνηγορεί σε βάρος του συνολικότερου σχεδιασμού για την αναβάθμιση και επαύξηση του συστήματος μεταφοράς, δεδομένου ότι μιλάμε για μια συγκυρία που κάλλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα μπορεί να αλλάξει, όπως συνέβη και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια πριν και μετά την ενεργειακή κρίση.
 
Αντίστοιχα συμβαίνει και με το σχέδιο του Κάθετου Διαδρόμου, όπου μάλιστα, οι παρεμβάσεις αφορούν κύρια τις γειτονικές αγορές προς Βορρά παρά την ίδια την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο ΔΕΣΦΑ, όπως ανέφερε η κα Γκάλι πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να «επικοινωνήσει» την ανάγκη αναβάθμισης του συστήματος αερίου τόσο σε επίπεδο Ελλάδας μέσω του εν εξελίξει market test όσο και ευρύτερα μέσα και από σχέδιο του «Κάθετου Διαδρόμου».
Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει το energypress, ότι γίνονται ενέργειες για κοινοτική στήριξη και χρηματοδότηση τόσο για τον «Κάθετο Διάδρομο» όσο και για το market test, πράγμα που όμως αναμένεται να οριστικοποιηθεί με την νέα σύνθεση της Κομισιόν μετά τις ευρωεκλογές.
Στην ίδια κατεύθυνση και με σκοπό να ευθυγραμμίσει εαυτόν στο σύγχρονο περιβάλλον της ενέργειας επενδύει στην καινοτομία, επιδιώκοντας να διαδραματίσει προοδευτικά πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Διαχειριστής εγκαινίασε μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία δesfa+Innovation Center με σκοπό την ενίσχυση καινοτόμων projects για τον ενεργειακό κλάδο.
«Θέλουμε να κάνουμε περισσότερο αισθητή την παρουσία του Ομίλου στον τομέα της καινοτομίας», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του Διαχειριστή, συμπληρώνοντας ότι για τον σκοπό αυτό αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα κανάλια και δυνατότητες όπως επίσης επιχειρείται μια συνολικότερη προσαρμογή στη λειτουργία του Ομίλου προκειμένου να κινείται σε «ρυθμούς καινοτομίας» στο σύνολό του.
ΠΗΓΗ energypress.gr
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr