Γ. Μανιάτης: Οι έρευνες υδρογονανθράκων θα έπρεπε να ήταν εθνική προτεραιότητα energypress.gr


Γ. Μανιάτης: Οι έρευνες υδρογονανθράκων θα έπρεπε να ήταν εθνική προτεραιότητα
08 04 2024 | 15:17
A+ A-
 
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος μιλά στο Cretalive λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση του βιβλίου του στο Ηράκλειο
"Βαθιά πολιτικά ζητήματα" χαρακτηρίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης το ενεργειακό και την κλιματική κρίση μιλώντας στο Cretalive, λίγο πριν από την παρουσίαση του βιβλίου του στο Ηράκλειο.
Με αφορμή την εκδήλωση αυτή που διοργανώνεται από το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και τις εκδόσεις Πατάκη και θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, ο Γιάννης Μανιάτης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας επισημαίνοντας, μάλιστα, με έμφαση ότι η χώρα μας μπορεί να καταστήσει την Πράσινη Μετάβαση σε "made in Greece" υπόθεση. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "οι έρευνες υδρογονανθράκων θα έπρεπε να ήταν υπόθεση εθνικής προτεραιότητας". 
Το βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη με τον ευφυή τίτλο "Επειδή δεν υπάρχει Planet Β" πραγματεύεται με έναν απλό, κατανοητό τρόπο όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο ευαισθητοποιημένος, ενεργός πολίτης για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση. Μιλώντας, εξάλλου, για τα ανοιχτά και μείζονα ζητήματα που αφορούν στο ενεργειακό και εν γένει το περιβάλλον, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι το "γεωπολιτικό περιβάλλον έχει πλέον αλλάξει άρδην" και σε αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να προσαρμοστούν η Ελλάδα και η Ευρώπη γενικότερα. 
Η εκδήλωση 
Η εκδήλωση της Τρίτης 9 Απριλίου 2024 στην αίθουσα Ανδρόγεω διοργανώνεται για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά «Επειδή δεν υπάρχει Planet B» (Με πρόλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Ακαδημαϊκού Χρήστου Ζερεφού)
 Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης και ο ίδιος ο συγγραφέας Γιάννης Μανιάτης.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:
Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης
Αλέξης Καλοκαιρινός, δήμαρχος Ηρακλείου
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr