Προχωρά η κατασκευή της νέας μονάδας συμπαραγωγής στο διυλιστήριο της Κορίνθου – Μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία με τις επενδύσεις της διετίας 2023-2024 energypress.gr

Προχωρά η κατασκευή της νέας μονάδας συμπαραγωγής στο διυλιστήριο της Motor Oil – Μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία με τις επενδύσεις της διετίας 2023-2024
04 04 2024 | 08:55
Στα 210 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει η συνολική επενδυτική δαπάνη της Motor Oil για τη χρήση 2024, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το 2023. Ένα σημαντικό μέρος αυτού του ποσού θα διατεθεί για την την κατασκευή της νέας μονάδας συμπαραγωγής ισχύος και θερμότητας υψηλής απόδοσης στο διυλιστήριο της Motor Oil.
Πρόκειται για μονάδας συμπαραγωγής ισχύος και θερμότητας υψηλής απόδοσης, δυναμικότητας 57 MW, ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2023 διατέθηκε ποσό 24,6 εκατ. ευρώ για το έργο.
 
Τα άλλα σημαντικά έργα τα οποία προγραμματίζει η Motor Oil να υλοποιήσει στο διυλιστήριο κατευθύνοντας προς αυτά τις επενδυτικές της δαπάνες περιλαμβάνουν την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής προπυλενίου (συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ), έργα επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου και σειρά έργων μικρότερης κλίμακας για τη διασφάλιση υψηλού βαθμού λειτουργικότητας και ευελιξίας στην παραγωγή του διυλιστηρίου. 
Με τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με αυτά που υλοποιήθηκαν το 2023, επιτυγχάνεται βελτιστοποίηση και αξιοπιστία της λειτουργίας του διυλιστηρίου, καθώς επίσης και αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς του. 
Ξεχωριστή σημασία έχουν τα έργα που στοχεύουν στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ενεργειακής αυτονομίας, όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών και συστήματος αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες (Battery Energy Storage System), που δίνουν τη δυνατότητα μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος του διυλιστηρίου.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr