Αμετάβλητη Διατήρησε την Πολιτική Παραγωγής ο OPEC+ energia.gr

Αμετάβλητη Διατήρησε την Πολιτική Παραγωγής ο OPEC+

energia.gr
Τετ, 3 Απριλίου 2024 - 15:22
Αμετάβλητη διατήρησε, τελικά, την πολιτική παραγωγής ο OPEC+ στη σημερινή του σύνοδο, όπως δήλωσαν τρεις πηγές της ομάδας των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στο Reuters ενώ η συνάντηση ήταν σε εξέλιξη. H υπουργική επιτροπή (JMMC) της κοινής ομάδας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) και των συμμάχων του, με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστή ως OPEC+, συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, για να επανεξετάσει την εφαρμογή των περικοπών της παραγωγής από την αγορά και τα μέλη της
facebook sharing button Share
messenger sharing button Share
whatsapp sharing button Share
twitter sharing button Tweet
linkedin sharing button Share
email sharing button Email
sharethis sharing button Share
Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί εφέτος, λόγω της μικρότερης προσφοράς, των επιθέσεων στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές και του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Το αργό Brent διαπραγματευόταν πάνω από τα 89 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, το υψηλότερο επίπεδο τιμών από τα τέλη Οκτωβρίου 2023.
Τα μέλη του OPEC+, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παρατείνουν τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος Ιουνίου για να στηρίξουν την αγορά. Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία αποφάσισε να επικεντρωθεί στις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου και όχι στην μείωση εξαγωγών για το δεύτερο τρίμηνο ώστε να επιμεριστούν ομοιόμορφα οι περικοπές παραγωγής με άλλες χώρες μέλη του OPEC+.
Σε ανακοίνωσή του μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνόδου, εξάλλου, ο OPEC+ αναφέρει ότι χαιρετίζει τη ρωσική ανακοίνωση για την παραγωγή του. «Οι συμμετέχουσες χώρες με εκκρεμείς όγκους πλεονάζουσας παραγωγής για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2024 θα υποβάλουν τα λεπτομερή σχέδια αντιστάθμισης στη Γραμματεία του OPEC έως τις 30 Απριλίου 2024», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το Ιράκ τον περασμένο μήνα υποσχέθηκε να μειώσει τις εξαγωγές του ώστε να αντισταθμίσει την άντληση πάνω από τον στόχο που είχε θέσει ο OPEC, μια δέσμευση που θα μείωνε τις αποστολές αργού κατά 130.000 bpd από τον Φεβρουάριο. Η μείωση κατά 50.000 bpd τον Μάρτιο, σύμφωνα με την έρευνα, μεταθέτει στους επόμενους μήνες την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της δέσμευσης.
ΠΗΓΗ energia.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr