Politico: “Μπλόκο” της Ελλάδας σε πρόταση της Κομισιόν για απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από πλοία υπό ευρωπαϊκή σημαία energypress.gr

18 05 2022 | 09:14
Πρόταση της Κομισιόν για απαγόρευση της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από σκάφη με σημαία κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τρίτες χώρες  απέρριψε η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος και η Μάλτα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ενημερωτική ιστοσελίδα Politico.
Η πρόταση τέθηκε στα πλαίσια της συζήτησης για το έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ έναντι της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. 
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι τρεις χώρες απέρριψαν την πρόταση «λόγω ανησυχιών πως οι πλοιοκτήτες τους θα χάσουν έναντι των ανταγωνιστών τους και θα επηρεαστούν οι οικονομίες τους». 
Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα φέρονται επίσης να ζήτησαν μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για την απαγόρευση της εισαγωγής πετρελαίου μέσω θαλάσσης, χωρίς, ωστόσο, να απορρίψουν την απαγόρευση.
Επίσης, η ιστοσελίδα Politico αναφέρει εκτιμήσεις της ΜΚΟ Global Witness, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ 24 Φεβρουαρίου (ημέρα έναρξης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία) και 10 Μαΐου μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 150 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου με σκάφη ιδιοκτησίας, διαχείρισης ή σημαίας Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr