Με Καναδική Εταιρεία Συζητά η Tesla για Προμήθεια Νικελίου Χαμηλής Περιεκτικότητας σε Άνθρακα για Μπαταρίες Οχημάτων

 
Με Καναδική Εταιρεία Συζητά η Tesla για Προμήθεια Νικελίου Χαμηλής Περιεκτικότητας σε Άνθρακα για Μπαταρίες Οχημάτων
 energia.gr
 Σαβ, 12 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:22
 
Συζητήσεις με την καναδική εταιρεία ανθρακωρυχείων Giga Metals ξεκίνησε η Tesla με στόχο την ανάπτυξη ενός μεγάλου ορυχείου νικελίου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα για τις μπαταρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων

Αυτό ανέφεραν τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, στο Reuters.

Παράλληλα με τον στόχο της για τη μείωση της ρύπανσης από την οδήγηση, η Tesla προσπαθεί επίσης να μειώσει το δικό της αποτύπωμα άνθρακα.  «Η Tesla θα σας δώσει ένα τεράστιο συμβόλαιο για μεγάλο χρονικό διάστημα αν εξορύσσετε νικέλιο αποτελεσματικά και με περιβαλλοντική ευαισθησία», είχε δηλώσει τον Ιούλιο ο CEO της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Έλον Μασκ.
Τα σχέδια νικελίου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα της Giga Metals περιλαμβάνουν τη μετατροπή των αποβλήτων από τις εξορυκτικές εργασίες σε βράχο τύπου τσιμέντου, χρησιμοποιώντας διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και χρήση υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Ο πρόεδρος της Giga Metal, Μάρτιν Βίντρα, αρνήθηκε να προβεί κάποιο σχόλιο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Tesla αλλά ανέφερε: «Η Giga βρίσκεται σε επικοινωνία εδώ και κάποιο καιρό με αυτοκινητοβιομηχανίες σχετικά με την παραγωγή νικελίου με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το κόστος ανάπτυξης του έργου μας, με εξαίρεση τη μεταφορά υδροηλεκτρικής ενέργειας στον ιστότοπο, θα είναι μικρότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια».

«Ουδέν σχόλιον» ήταν η αντίδραση της Tesla σε σχετικά αιτήματα. 

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/170434/me-kanadikh-etaireia-syzhta-h-tesla-gia-promhtheia-nikelioy-hamhlhs-periektikothtas-se-anthraka-gia-mpataries-ohhmaton

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr