«Ρολά» κατεβάζει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας

Γενική 24ωρη απεργία διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου καλώντας σε συγκέντρωση ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Οι προσυγκεντρώσεις για την πανελλαδική απεργία. Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Αρεως, στις 11.00 το πρωί.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας θα μετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των απεργών στις συγκεντρώσεις. Μετρό, Ηλεκτρικός και τραμ θα κινηθούν από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 9 π.μ. έως 9 μ.μ.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Στη γενική απεργία συμμετέχουν και τα σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Προσυγκεντρώσεις για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
•Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Τροφίμων – Ποτών, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού – Δέρματος, Χημικής Βιομηχανίας, ΕΥΔΑΠ, Αστικών Συγκοινωνιών, ΟΣΕ, μισθωτών οδηγών Ταξί, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών,
•Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Μισθωτών – Τεχνιτών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Δημοσίου, ΟΤΑ, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Δικηγόρων. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Κεντρικού τομέα Αθήνας, της Ανατολικής Αθήνας από την περιοχή των Μεσογείων. Ο σύλλογος επαγγελματιών Α’ Αθήνας και τα κλαδικά σωματεία, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων - ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
•Συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου: Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σπουδαστικοί σύλλογοι, επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ
•Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας και Βόρειου Τομέα Αθήνας
•Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Νότιου τομέα της Αθήνας.
•Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, συνδικάτα και φορείς να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, δίνοντας ραντεβού στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr