Επιτάχυνση στην επιλογή στρατηγικού για AΔΜΗΕ επιχειρεί ο Σκουρλέτης

 Ανατροπές στο χρονοδιάγραμμα για την πώληση ποσοστού του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή φέρνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

 
Επιτάχυνση στην επιλογή στρατηγικού για AΔΜΗΕ επιχειρεί ο Σκουρλέτης

Προσπάθειες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση ποσοστού 20%-24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή καταβάλλει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι της μεταβίβασης των ποσοστών του ΑΔΜΗΕ θα έπρεπε να προηγηθεί η σύσταση της εταιρείας συμμετοχών ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, η μεταβίβαση στην εταιρεία αυτή συνολικά του 51% του ΑΔΜΗΕ, η μεταβίβαση του 51% των μετοχών της εταιρείας συμμετοχών στους μετόχους της ΔΕΗ ΔΕΗ +1,15% και η εισαγωγή της εταιρείας αυτής στο Χρηματιστήριο.

Ωστόσο, τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, στο σχέδιο νόμου του ίδιου υπουργείου «Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Άλλες Διατάξεις», προβλέπει ότι δεν απαιτείται να προηγηθεί η διαδικασία αυτή της μεταβίβασης των μετοχών στον στρατηγικό επενδυτή που θα προκριθεί στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει τα εξής: «Η περίπτωση γ' της παραγράφου 2, του άρθρου 144 του ν. 4389/2016 αντικαθίσταται ως εξής:

«γ. Εντός 8 μηνών από τη λήψη της απόφασης της Γ.Σ. των μετόχων της ΔEΗ που προβλέπεται στην περίπτωση β' της παραγράφου 1 του άρθρου 143, η ΔΕΗ ΔΕΗ +1,15% θα έχει προβεί στη σύναψη της αγοραπωλησίας μετοχών (share purchase agreement) με τον προτιμητέο στρατηγικό επενδυτή».

Σημειώνεται ότι για την εξαγορά του ποσοστού του ΑΔΜΗΕ εκδήλωσαν ενδιαφέρον και οι εταιρείες ΤΕRNA (ιταλική), RTE (γαλλική) και State Grid (κινεζική).

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr