Τα Υψηλά Αποθέματα Κρατούν τις Τιμές του Πετρελαίου Κάτω από τα 50 Δολάρια/Βαρέλι


Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 - 09:16

Σε πτωτική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ αλλά και την Ασία καταδεικνύει ότι η υπερπροσφορά αργού κάθε άλλο παρά περιορίζεται.

Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε νωρίτερα σήμερα κατά 7 σεντς στα 48,98 δολάρια/βαρέλι, ενώ χθες οι απώλειες ανήλθαν στο 1,8%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) είναι οριακά χαμηλότερα, κατά 3 σεντς, στα 46,74 δολάρια, ενώ χθες υποχώρησε κατά 2,8%.

Οι προσδοκίες για πιθανή συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ με μεγάλους παραγωγούς εκτός του οργανισμού, όπως η Ρωσία, αντισταθμίζονται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η προσφορά αργού κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συνεπώς, ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία στα τέλη Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της συνάντησης του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ στην Αλγερία, το πρόβλημα της υπερπροσφοράς δεν θα αντιμετωπισθεί επί της ουσίας, την ίδια ώρα που η ζήτηση παραμένει ασθενής.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τα εμπορικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2,5 εκατομμύρια σε 523,6 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, και σε άλλες χώρες τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνονται τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων (βενζίνη, ντίζελ κ.ά.), καθώς η παραγωγή των διυλιστηρίων δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, η πραγματική ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκε κατά μόλις 0,3% τον Ιούλιο, στα 10,58 εκατ. βαρέλια/ημέρα.
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr